sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Co chystá Duha Klub Dlažka v březnu? Karel Plíhal atd...

Napsala Jana ©oupalová dne 28.února 2011

Duha Klub Dlažka: Chystáme klasiku – folkový koncert v klubu Teplo. Klasiku a tedy klasika našeho folku - Karla Plíhala. V pátek 18. 3. 2011. Koncert plný poetiky a příjemné hudby. A také humoru jak v písních, tak i v básničkách.

Karel Plíhal jako přerovský rodák patří již takřka 30 let k naší absolutní folkové špičce. Původně vystupoval s kapelami (nejznámější byla Plíharmonyje). Od roku 1983 vystupoval sám, ale také s Emilem Pospíšilem a Petrem Freundem.




A v novém tisíciletí opět jako sólista. Kromě skládání písniček pro sebe i jiné, je i hudebním režisérem (mj. alba s Jarkem Nohavicou, Ebeny a Petrem Fialou). Napsal i hudbu k řadě divadelních představení Moravského divadla Olomouc. Napsal a vydal i sbírku básniček Jako cool v plotě. Jeho nejznámější písně jsou Modrá knížka, Nosorožec, Námořník, Akordy … Zhudebnil i básně Josefa Kainara a vydal i album jemu věnované.

 

Jarní ples

A den po koncertu Karla Plíhala bude v Klubu Teplo Jarní ples Dlažky. Sice bude na jedné straně během posledních dvou zimních dnů, ale jaro bude cítit na každém kroku.

Na Jarním plese zahraje poprvé na akci Dlažky (ve velkém sále) přerovská legenda Synkopa 2000 spolu s Jaroslavem Wykrentem. A to jak vlastní písně z let šedesátých a sedmdesátých, tak i výběr toho nejlepšího od dalších skvělých kapel ze stejných let.

A k tomu v malém sále zahraje Cimbálová muzika Malá Kotula z Hrozenkova – seskupení mladých muzikantů od 12 do 17 let z Nového Hrozenkova. A ve druhé polovině plesu přerovská country kapela Freďáci.

Předprodej lístků je v Dlažce (Palackého 1, mobil 603886644) bude možnost koupit i na místě. Takže dívky a ženy, vezměte plesové šaty. Muži nahoďte košili, kvádro a kravatu a 19.3.2011 se ukažte v Klubu Teplo na Jarním plese!

 

Scrabble

Další víkend bude scrabblový – v sobotu 26.3.2011 od 13,00 netradiční turnaj dvojic a v neděli 27.3.2011 od 9,00 klasický kvalifikační turnaj na mistrovství České republiky. Oba turnaje budou v jídelně Prechezy Přerov. Chcete-li si zahrát – doporučujeme sobotní klání dvojic, ale je možno zkusit štěstí i v neděli. Je možno se přijít jen podívat, případně si jen vyzkoušet. Bližší informace najdete na www.dlazka.cz .

 

Pohádkový víkend 25.-27.3.2011

Poslední březnový víkend je v Klubu Dlažka Přerov Pohádkový víkend pro děti od pěti let. Co bude, hry a soutěže v pohádkovém rytmu. Vycházka a sport v Michalově. Bližší informace najdete na www.dlazka.cz .


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist