sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhová štafeta pro Stáňu Kantorovou

Napsala Jana ©oupalová dne 17.srpna 2010

Rozhovor s nositelkou Duhové štafety 2008,  Stáňou Kantorovou z Duhy Wings, členkou Malé Duhy, vznikl v únoru 2009 a byl publikován v Duhovém listí.

Ahoj Stáňo, jak se ti dnes, uprostřed února, vede?

Ahoj Jani, vede se mi dobře. Mám pořád co dělat, jsem v jednom kole a to je pro mě důležité. V únoru bývá většinou zima, tak se těším na jaro a hlavně na léto. Mám ráda teplo a slunečno. V zimě pracuji na 100%, ať mi to čekání rychleji utíká.




Jak všechno stíháš - klub funguje denně, do toho víkendovky, školíš se, za Duhu jsi se účastnila projektu Nás se to týká - co tě nejvíc baví, co bys, kdybys mohla, vynechala a jak to zvládáš časově?

Jak všechno stíhám? Dvě děti, klub, víkendovky, přípravu tábora, projekty, spoustu zájmů a aktivit?

Je třeba si správně zorganizovat den, rozvrhnout čas a  dodržovat termíny. To potom jde člověku všechno samo. Kdybych to dodržovala, určitě bych toho stihla ještě více.

Nás se to týká je dlouhodobý a zajímavý projekt, psala jsem o něm už článeček do DL a určitě dám dohromady další užitečné poznámky a informace pro všechny z Duhy.

A teď, co bych vynechala? Myslíš nějakou pracovní povinnost nebo něco, co není tak fajn jako 15 min. v solárku? Nevynechala bych nic, protože kdybych dělala jen co chci a co mě baví, neměla bych se na co těšit. Těším se třeba na výlety do Beskyd, aerobic, lekce italštiny, keramiku a v poslední době mě nadchly bylinky, mastičky a olejíčky.  Zkrátka nejdřív práce – potom zábava.

Duha Wings se letos opět zapojila do projektu Doduhy. Pro vás to bude opakovaná zkušenost, čím si myslíš, že to dužinu obohacuje? A co dalšího máte v plánu v dalším období?

Projekt Doduhy v roce 2007 byl pro mě prostě perfektní od příjezdu do Prahy na seznámení se všemi dobrovolníky po návštěvu Katky v Krakově v květnu 2008 se členy naší dužiny. Katka byla dobrovolně ve Wings v červenci a srpnu 2007. Laťka ze strany dobrovolníka byla nasazena vysoko a jsme zvědaví, co se bude dít letos. Určitě to bude zajímavé a těšíme se na nového parťáka na léto. V čem nás projekt obohatil? Klub Ulice máme otevřený každý všední den, spousta návštěvníků chodí pravidelně, takže nová tvář a nové nápady jsou vítány -  mládež to ocenila a své nadšení neskrývala. Jsme opravdu plni očekávání.

Do léta máme v plánu zvelebit klub – vymalovat a vybudovat nové podium na sezení, ať se u nás dobrovolníkovi líbí. Holky z kanceláře by se taky mohly přijet podívat do Ostravy. Pořád jenom slibují… Taky máme naplánovanou březnovou víkendovku a na jaře, až se oteplí, vyrazíme našlapat pár kilometrů do Beskyd. V zimě to baví asi jenom mě.

Myslíš si, že opravdu je "Ostrava region razovity"?

Pořád to někde slyším, tak na tom určitě něco bude! Já v jiném regionu nikdy nebydlela, tak nevím, jak to mají zařízené jinde. Ale můžu říct, že se mi v Ostravě líbí, máme tady splachovací wc, teplou vodu a umíme jíst příborem. Občas vyjedu za hranice regionu na krátkou dobu a Ostravaka bezpečně poznám. Ostrava je můj region oblíbený.

Duha se blíží k 20. narozeninám, pamatuješ si, jak jsi slavila ty svoje a co by jsi Duze popřála?

Já, když jsem slavila 20, bylo krásné jaro, čekala jsem své první dítko a o Duze jsem neměla ani ponětí. Za krátko bude slavit 20 Duha, já o ní už nějakou dobu vím a snažím se jí nedělat ostudu. Přeji Duze jen to nejlepší!

V loňském roce jsi byla na Duhové bráně oceněná Duhovou štafetou, rozbíháš ji v jednom z pěti směrů. Mám k tomu dvě otázky: Jaký jsi měla pocit a zdalipak se už rozhlížíš, abys nominovala dalšího člena Duhy na toto ocenění?

Tak to si pamatuji docela přesně jaký jsem měla pocit – měla jsem co dělat ať mi překvapením nevypadnou oči z důlků, nerozbrečím se dojetím a decentně to ustojím. Určitě mě toto ocenění potěšilo a cením si ho hlavně proto, že jsem ho přebrala od Hanky Konopiské a Jany Šoupalové. Už vím koho bych chtěla nominovat, ale napsat to tady nemůžu, to by fakt nešlo. Všichni to uvidíte a uslyšíte na Velké Duze.

Děkuji za rozhovor.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist