sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha Krounka – tábor 2024 – Rok 100

Napsal David Kaliba, Duha Krounka dne 15.října 2024

Již druhým rokem je dužina Duha Krounka v prostorách westernového tábořiště Ledata, nedaleko Zvůle u Kunžaku. V prostorách tábořiště se tentokráte sešlo v druhé polovině července 79 dětí ve věku 7-17 let, kteří se přenesli do světa roku 100 od katastrofy. V dnešním světě se ale lidské populaci opět začíná dařit.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Lidé žijí v osadách, které se až na výjimky nesetkávají a každá s nich tedy musí být absolutně soběstačná. Jediní, kdo cestují mezi osadami, jsou překupníci. Překupníci se nejenom věnují převozu zboží, ale jsou zároveň i nositeli informací a novinek z jednotlivých osad.

Týmovou spolupráci a společnými silami dětí a obyvatel se povedlo přesunout osadu 1144, která se dostala do hledáčku mocné organizace zvané Bratrstvo. Aby si děti ve světe roku 100 zajistily přežití, musely se naučit novým tábornickým dovednostem, postavit si například vlastní sprchu nebo složit rádio. Rádio byl důležitým komunikačním nástrojem s Edenem, jediným místem, kam se osada může přestěhovat, aby nebyla Bratrstvem zničena.

Fotografie z tábora jsou dostupné na webových stránkách: https://www.rajce.idnes.cz/krounka/album/krounka-2024-rok-100

Tímto bych chtěl poděkovat všem zúčastněným, vedoucím, zdravotníkům i dalšímu personálu za úžasný a skvělý tábor a už teď se všichni těšíme na další rok.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 35 letou historii. Zajímá vás, jak v roce 1989 vznikala?



výroční zprávy


stanovy


TOPlist