sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha Častoboř Trosečník 2024 - Bájný ostrov

Napsal Jan Soukup, Duha Častoboř dne 8.října 2024

Na úspěch prvního turnusu letošního roku se chystal navázat i turnus druhý, zvaný Trosečník, letos na téma starých řeckých bájí a pověstí s příhodným názvem Bájný ostrov. Mezi řecké božstvo v čele s Diem a Poseidonem se pokusilo dostat 65 mladých polobohů, kteří byli postaveni před nástrahy boha podsvětí Háda.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Společným úsilím a týmovou prací se jim povedlo osvobodit božstvo Olympu a nakonec se k nim vítězoslavně přidat a vyzkoušet si tak, jaké je to být bohyní nebo bohem.

Tématu “starých” řeckých bájí a pověstí jsme se zprvu obávali, že pro děti dnešní doby nebude tolik zábavné a známé, ale děti nás svým nadšením pro toto téma opravdu překvapily a tábor si s námi naplno užily. Troufnu si říct, že i nás vedoucí letošní téma pohltilo a bylo to znát i na zpracování kostýmů a čase, který každý kostýmu před táborem věnoval. Špatné počasí i zranění se nám naštěstí vyhnuly obloukem a tak proběhl tábor bez větších komplikací na jedničku.

Na fotky z tábora se můžete podívat na našich webových stránkách: https://castobor.cz/tabor/rocniky/.

Když jsme zrovna neběhali po lese nebo se nesnažili poznat všechny bohy a zachránit je ze spárů Háda, oddávali jsme se výbornému jídlu, které nám naše božská kuchyně připravovala každý den. Tímto bych chtěl poděkovat nejen jim, ale i všem vedoucím, praktikantům a zdravotníkům za skvělý tábor a už teď se těšíme na další rok.

Za Duhu Častoboř

Jan Soukup


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 35 letou historii. Zajímá vás, jak v roce 1989 vznikala?



výroční zprávy


stanovy


TOPlist