sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhová brána - poslední šance se přihlásit

Napsal Jaroslav Biolek dne 16.listopadu 2006

Krajské centrum Duhy pro Olomoucký kraj zve i vás! DUHOVÁ BRÁNA, 5. ročník táborovo-turisticko-sportovně-branné vzdělávací Duhové akce.

Kdy?

2.–4. dubna 2004

Pro koho je tato jedinečná vzdělávací Duhová víkendová akce určena?

Akce je určena zejména pro vedoucí a instruktory Duhy, pro organizátory táborů a akcí, reprezentanty a členy vedení dužin. Spodní věková hranice pro účast na Duhové bráně je minimálně 16 let v době akce.

Místo této skvělé akce jsme vybrali vzhledem k potřebám vás všech.

Celá Duhová brána se bude konat v prostoru a okolí táborové základny ČD OSŽ v Čekyni u Přerova. Ubytování bude v chatkách po čtyřech nebo v buňkách po 2-4, pokrývky a ložní prádlo je k dispozici, ale je možno brát s sebou spacák s karimatkou. Část ubytování je ve vytápěných chatkách a část v chatkách bez topení. Počítáme se slevou pro tvrďáky (berou si vlastní spací pytel a budou ubytováni v nevytápěných chatkách; kdyby byla velká kosa, je možno přespat ve vytápěné herně). Za tvrďáky považujeme a) ty, kteří se tak dobrovolně cítí (vyplní to v přihlášce). b) všechny mladší 18 let.

Ubytovací kapacita je omezena, ale jen lehce – bereme max. 222 účastníků. Je důležité přihlásit se co nejdříve. Nikdo nemá přednost, pěkně podle zásady, kdo dřív přijde, ten dřív mele. V areálu základny jsou hřiště na klasické sportovní hry, v okolí základny jsou louky a rozlehlé lesy. Čekyně leží za kopcem u Přerova, kolem jsou lesy, teče tu potok – vše poznáte více než důkladně.

Stravování

Pro účastníky je v rámci účastnického poplatku připravena páteční večeře, sobotní plná penze včetně dvou svačin a nedělní snídaně. Pro hladové a žíznivé je v táboře možnost dokoupení jídla, cukrovinek i tekutin.

Časoomezení

Doba, kterou strávíte na akci, je individuální. Pohybuje se od 120 do 151200 sekund. Akce bude oficiálně zahájena v pátek 23:00, ale účastníci na ní mohou přijíždět od 18:00, od 19:00 také budou připraveny první programy. Duhovou bránu společně ukončíme během slavnostního ukončení v sobotní noci, v neděli jsou pro zájemce, kteří nespěchají domů, připraveny zajímavé akce v Přerově.

Doprava

Vlakem do Přerova a odtud autobusovou dopravou. A to na zastávku Čekyně Borošín autobusem směr Žeravice (15,50 18,50 20,30) nebo směr Kokory Tršice (19,40 a 22,30) , případně na zasttávku Čekyně Dolní konec busem směr Tršice (14,40 16,00 17,15 18,30) a to linkou číslo do Čekyně. Další možnost už je automobil nebo pěšky z Přerova přes Čekyni.

Přihlašování

Na Duhovou bránu se MUSÍ přihlásit každý účastník INDIVIDUÁLNĚ vyplněním přihlášky nebo formou HROMADNÉ přihlášky. Přihlásit se můžete výhradně přes internet na našem Webu ve speciálně k tomu vytvořeném formuláři. Jiné způsoby nebudeme brát v potaz. Přihlášku na základě registrace je možné měnit do 18. března 2004. Velmi silně Vás chceme požádat o zrušení přihlášky, v případě, že se této akce nebudete moci z různých důvodů zúčastnit. Uzávěrka přihlášek je 18. března 2004 ve 23:59. Od 19. března je možné se přihlásit pouze v případě za vyšší účastnický poplatek a do ubytování Tvrďácká varianta, ale bez slevy. Pokud hodláte přijet bez přihlášení, riskujete spánek ve venkovním bazénu a neúčast na programu, takže tuto variantu vám nedoporučujeme.

Startovné

Účastnický poplatek musí být odeslán nejpozději 22.3.2004 na účet u ČS 1811229399/0800, pod variabilním symbolem = číslo přihlášky nebo poštovní poukázkou na adresu (uveďte též číslo přihlášky).

Účastnický poplatek je 350,- Kč. Přihlášení v období 18.3. – 31.3. 2004 zaplatí účastnický poplatek 400 Kč. Později přihlášení zaplatí na místě 500 Kč. Základní účastnický poplatek pro delegáty Velké Duhy, kteří jsou zároveň i účastníky Duhové brány je 150 Kč, delegáti přihlášení po uzávěrce 18. 3. 2004 zaplatí účastnický poplatek 250 Kč. Delegáti, kteří přijedou pouze na Velkou Duhu, nechť se přihlásí také, nebudou však nic platit. Tvrďácká sleva je 100,- Kč, ale jen pro přihlášení do 18.3.2004.

Jízdné

Proplácet jízdné budeme pro cestující vlakem pouze tyto druhy jízdenek:

  • zpáteční jízdenku ČD (levnější způsob než Z-Karta),
  • jízdenku koupenou na Juniorpas ČD nebo
  • zpáteční jízdenku na hromadnou slevu. Jiné vlakové jízdenky nebudou propláceny.
  • cestovné autem proplácíme pouze při dopravě minimálně dvou osob po předchozí domluvě a to ve výši = počet km x 2 Kč; při současném předání fotokopie velkého technického průkazu auta.
Zpáteční jízdné a cestovné proplácíme v plné výši s minimální spoluúčastí 100 Kč. Jinými slovy zpáteční jízdné do výše 100 Kč si hradí účastníci sami, Duha hradí jízdné nad 100 Kč.

Vybavení

Požadované speciální vybavení bude uvedeno u popisu jednotlivých aktivit na www.duha.cz/duhovabrana. Vybavení doporučené: sportovní oblečení, obuv a oděv do přírody, obuv a oděv do nepohody. Zejména u her a aktivit v přírodě bude nutné mít sportovní oblečení, které může při některých programech dojít k újmě. Proto rozhodně požadavky na vybavení nepodceňujte. Každý si zvolte na venkovní dílny to nejhorší co máte + boty do mokra, na sporty sportovní vybavení na umělý povrch. Kromě tohoto vybavení si nezapomeňte: blok, tužku, doklady… U tvrďáků je nutný vlastní spací pytel.

Program

Co nabízíme? To nejlepší z Moravy. Sporty a soutěže v táboře, stolní hry prakticky nonstop, noční hru, azimuťák, přírodovědné sekce, zámku v Přerově, hudební a taneční večer. Setkání, prezentaci vlastní činnosti, diskuse, hudbu … Pro delegáty Dužin je samozřejmě připraveno i zasedání Velké Duhy v 15,00 hodin.

Program a přihláška ke stažení na adrese http://duha-kristal.lutin.cz/duhovabrana2004/

Pořadatel

Krajské centrum Duhy Olomouckého kraje. Šéfem celé akce je Jaroslav Biolek (Mussur)


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist