sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhový den v Havířově 28. září

Napsal Vladislav Sobol dne 20.září 2006

Havířov ovládnou na konci září děti z dětských domovů. Pod patronátem sdružení Duha Zámeček, které pro ně vydává měsíčník Zámeček, chystají pro havířovskou veřejnost soutěže, atrakce i večerní koncert nejtalentovanějších dětí. V programu Příběh ulice vystoupí v Kulturním domě Petra Bezruče děti z domovů z Karviné, Dubové, Konice, Vrbna pod Pradědem a Býchor u Kolína.

Děti z domovů nabídnou Příběh ulice i zábavu pro holky a kluky

Havířovské sdružení Duha chce na akci veřejnosti představit své aktivity pro opuštěné děti, především ale chce těmto dětem dát příležitost. „Kluci a holky z dětských domovů celý rok dostávají dárky, sponzoři je zvou na koncerty nebo na fotbal. V novinách o sobě čtou, že jim společnost musí pomáhat. Tato akce vše postaví na hlavu: Děti z domovů budou pro své kamarády připravovat soutěže, organizovat zábavu, zpívat, tančit a bubnovat. Bavit se budou tentokrát ostatní,“ vysvětlila záměr pořadatelů předsedkyně organizace Ivana Sobolová.

Duha Zámeček je občanské sdružení, které se zabývá organizací smysluplných aktivit pro děti z dětských domovů. Nevozí jim dárky, ale snaží se jim dávat zážitky, poučení, inspiraci a šťastné dětství.

Organizace připravuje pro děti z DD vodácké víkendovky, výpravy do přírody i za kulturou, sportovní projekty, dobrodružné tábory i společné Duhové Vánoce. Největším projektem je vydávání časopisu Zámeček pro všechny DD v České republice. Hlavními partnery časopisu jsou Nadace Terezy Maxové a Nadační fond manželů Livie a Václava Klausových.

Předběžný program akce

Duhový den

28. září, 9:00 – 15:00 Havířov-Šumbark, náměstí na ulici Moravské

  • fotbalový turnaj part
  • skákací hrad a lanové centrum
  • rodinný pětiboj
  • hra v ulicích Šumbarku pro teenagery
  • zábava a hry pro všechny
  • mažoretky, kapely, taneční soubory

Příběh ulice

28. září, 19:00 -- Kulturní dům Petra Bezruče

  • přehlídka talentovaných dětí z dětských domovů
  • (Rezervace vstupenek: 606 694 337, redakce.zamecek@seznam.cz)

Koncerty pro školy

29. září,8:30 a 10:30 -- Kulturní dům Petra Bezruče

  • taneční program Příběh ulice pro žáky havířovských škol

Výtěžek pořadatelé věnují prostřednictvím své veřejné sbírky na další akce dětí z domovů. Další informace zveřejňují organizátoři na internetových stránkách www.zamecek.net.

Přesný program přineseme před akcí.

Zpracoval:

Vladislav Sobol sobol@ctk.cz 606 694 337


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist