sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

O putování putovní výstavy fotek z workcampů

Napsala Jana ©oupalová dne 5.dubna 2012

Jana Netíková, koordinátorka projektu Workcampy: Putovala putovní výstava fotografií, putovala po matičce Praze. Šla, kráčela a vody se jí zachtělo. A že byla zrovna v centru, usadila se v Literární kavárně v Týnské. Opřela svá papírová těla o tamní zdi, přivřela oči a na 14 prvních dubnových dní nechala se zahalit do mlžných oparů vycházejících z těžkých hlav přítomných literátů. Sama se přitom snažila rozpomenout, kolik jim podobných či vzdálených už za svou cestu viděla.


Vítìzná fotografie fotosoutì¾e Workcampy 2011 - Co pro tebe znamená dobrovolnictví?

Putovní výstava foto momentek od českých účastníků workcampů v roce 2011 se vydala na cestu s koncem lednových mrazů roku současného. Fotosoutěž, které se účastnili loni na podzim dobrovolníci workcampů, byla vyhlášená v souvislosti s Evropským rokem dobrovolnictví na téma „Co pro tebe znamená dobrovolnictví?“

První zastávkou byla Čajovna pod stromem čajovým, v březnu pak Národní informační centrum mládeže (NICM) na Poříčí. Doprovázena byla dvěma akcemi, na které byli zváni milovníci trochu jiných aktivit, všichni dobrovolníci, dobrodruzi, potenciální účastníci, maminky i tatínci. Při první jsme proměnili vytahaná trika na špagátové šátky, při druhé si podebatili nad promítnutými dokumenty.

 

A co že to jsou ty workcampy?

Přeci mezinárodní krátkodobé dobrovolnické projekty v zahraničí, kam vás může vyslat Duha. Zpravidla se jedná o dvoutýdenní akce, během kterých se pěti až dvacetičlenná skupina lidí z celého světa podílí na pomoci veřejně prospěšných projektů či aktivit z různých oblastí. Např. v ekologii, umění, ochraně památek, práce se znevýhodněnými lidmi, ale i organizaci kulturních akcí. Je to spousta poznávání, zábavy a  dobrého pocitu z aktivně vyplněného volného času.

 

Jestli vás zajímá, jak to na takové akci může vypadat, pospěšte do Literární kavárny Týnská, Týnská 6, Praha 1. Ale tiše, výstava tam do 15. 4. odpočívá:)

 

O zkušenostech dobrovolníků v psané formě se pak můžete dočíst na našich stránkách www.trochujinak.cz

Na dotazy ohledně workcampů vám rádi odpovíme.

Jana Netíkovákoordinátorka projektu Workcampy, program Trochujinakworkcampy(at)duha.czDuhaSenovážné nám. 24, Praha 1tel.: 234 621  374 Projekt Workcampy je akreditován v rámci programu dobrovolnické služby Ministerstva vnitra ČR.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist