sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

GetStarted – školení IYNF zaměřené na program výměn mládeže

Napsala Jana ©oupalová dne 14.září 2011

Pozvánka na školení 15.-23. října 2011 do Grindelwaldu ve Švýcarsku. GetStarted je zážitkové školení zaměřené na získání praktických základů a užitečných informací o mezinárodních táborech a výměnách mládeže. Vychází z programu Evropské Unie „Youth in Action“. Ten umožňuje mladým lidem vytvářet projekty na mezinárodní úrovni, setkání s lidmi různých kultur, sdílení znalostí a zkušeností.




Místem tohoto školení bude švýcarský Grindelwald, dům Přátel přírody, obklopen krásnou přírodou a inspirativním okolím. Zajištěn pro vás bude veškerý konfort a příslušenství, které budete potřebovat.

  • Rádi byste se dozvěděli více o mezinárodních výměnách mládeže?

  • Zajímá vás jak uspět v tomto programu a jak jím rozvinout svou skupinu?

  • Chtěli byste najít partnery pro svůj projekt?

  • Rádi byste využili síť kontaktů IYNF?

 

V průběhu školení vám bude představena organizace IYNF, její stuktura, historie, pracovníci a spřízněné organizace. Jaká je její role na mezinárodním poli, jaké možnosti vám nabízí a jaké metody využívá pro práci s mládeží.

Program bude pokračovat tématy mezinárodní výměny mládeže:

  • Co je to přesně mezinárodní výměna?
  • Představení přítomných členů a organizací
  • Cyklus samotné výměny, od myšlenky, přes realizaci k úspěchu
  • Napsání žádosti o grant
  • Mezinárodní spolupráce všech účastníků výměny
  • Programová náplň výměny
  • Práce se skupinou
  • Představení IYNF siťových programů
  • A mnoho dalšího, podle potřeb a zájmu účastníků.

 

Školení je pro všechny zájemce, kteří by se rádi dozvěděli více o tom, jak využít programy Evropské Unie, jak spolupracovat s IYNF a v neposlední řadě o tom, jaký je smysl výměn mládeže a mezinárodních školení a jejich přínos pro všechny aktéry.

Pokud je ti mezi 18-ti a 30-to lety, hovoříš anglicky a rád/a by jsi poznal/a nové lidi, je školení GetStarted určené právě tobě.

Školením vás budou doprovázet profesionální školitelé. Zúčastníte-li se GetStarted, získáte nové kontakty, podporu IYNF v mezinárodních aktivitách, praktické informace a na závěr certifikát o vaší účasti.

Více o cenách, jízdném a konkrétním programu se dozvíte na stránkách IYNF:

http://www.iynf.org/obsah/take_part/activities.php?id_activity=77

Pokud vás školení zaujme, prosím vyplňte dotazník, který naleznete na internetových stránkách, součástí souborů ke školení.

GetStarted je organizováno International Young Naturefriends (IYNF) ve spolupráci s Swiss Naturefriends (Naturefreunde Schweiss/NFS). GetStarted je podpořeno Swiss National Agency.

 

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist