sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

DUHOVÁ BRÁNA 2005

Napsal Ondøej Pohanka dne 16.listopadu 2006

Duhová brána je již tradiční akcí doprovázející Velkou duhu. Je to otevřená zážitková a vzdělávací akce pro všechny vedoucí z Duhy. Program si může každý zvolit podle vlastního uvážení až do kapacity jednotlivých aktivit. Čekají na vás již tradičně outdoorové sporty, sporty na hřišti, velký výběr her, tradiční deskové hry, výtvarné a odborné dílny nebo semináře o tématech z oddílového života. Mladí vedoucí a instruktoři tak mohou získat nové zkušenosti a vědomosti použitelné přímo v oddílovém životě, vyzkoušet si mnohdy netradiční aktivity a zjistit, jak je jednoduché je provozovat. Jednotlivé aktivity povedou ti nejlepší odborníci z Duhy i externí lektoři.

Základní údaje a organizace akce

Adresa: ZŠ Benita Juaréze, Bílá 1/1784, Praha 6 – Dejvice.

Ubytování pro účastníky je zajištěné ve třídách (tzv. noclehárnách) v prvním patře školy. Do každé třídy se v pohodě vejde 15 spících osob. Organizátoři nebudou určovat kdo a kde bude spát, ale určitě bude vhodné obsazovat třídy postupně a do plna. V místě, kde se nacházejí tělocvičny, jsou sprchy s teplou vodou. Toalety (WC) jsou umístěny na každém patře. Na každých dveřích noclehárny budou umístěny seznamy ubytovaných i s uvedením odpovědného organizátora.

Každý účastník musí mít vlastní spacák a podložku. Ve škole jsou nutné přezůvky. Upozorňujeme, že přezůvky nejsou sportovní boty. A naopak do tělocvičny je potřebná sportovní obuv (ne kopačky). V době od 24.00 do 7.00 hod. platí v části budovy s noclehárnami absolutní klid. V místnostech určených pro aktivity, tzv. kecály a tělocvičny, se spát v žádném případku nebude a budou otevřeny nejméně do 03.00 hod. Každý den bude včas oznámeno, kdy se škola z bezpečnostních důvodů uzavře. Pozdní příchody individualistů a zamilovaných budeme řešit zvlášť.

Doprava na místo akce

Jářku, lidi pojedete Metrem A na konečnou stanici Dejvická, vystoupíte do ulice Šolínova a půjdete podle přiložené mapy. Půjdete Šolínovou až do Technické – před obří budovu ČVUT. Dáte se jí doleva a po 200 m přijdete k budově fakulty Architektury ČVUT u budovy uděláte v pravo v bok a budovu obejdete, budete mít budovu pořád po levé ruce. Půjdete Bechyňovou ulicí a zhruba po 100 m narazíte na ulici Bílá a to je ono, tam se vyskytuje ZŠ Benita Juareze. Za školou je stadion mládeže Kotlářka a to pro vás může být další orientační bod.

Účastníci

Spodní hranice je 16 let. DB není sraz, kde se jen vykecává mezi známými. Chceme vám všem něco poskytnout, a tak bychom vás rádi požádali o dodržování časového harmonogramu setkání a o maximální součinnost.

Přihlášky

Na Duhovou bránu se můžete přihlásit pouze individuálně vyplněním přihlášky na adrese www.duha.cz/duhovabrana. Uzávěrka přihlášek je 7. dubna 2005.

Účastnický poplatek

Účastnický poplatek je 400,- Kč. Do ÚP je zahrnuta i cena vstupenky na Plážový ples. Delegáti, kteří přijedou pouze na Velkou Duhu, nechť se také přihlásí, nebudou však platit nic. Účastnický poplatek se bude platit při prezenci ve škole.

Proplácení jízdného

Proplácet jízdné budeme pouze cestujícím vlakem, a to jen na základě těchto druhů jízdenek:

  • zpáteční jízdenka ČD
  • jízdenka koupená na Juniorpas ČD
  • zpáteční jízdenka na hromadnou slevu.
Jiné vlakové jízdenky nebudou propláceny.

Cestovné autem proplácíme jenom po předchozí domluvě a maximálně ve výši jízdného vlakem pro příslušný ujetý počet kilometrů.

Stravování

Pro účastníky je v rámci účastnického poplatku připravena sobotní plná penze a nedělní Snídaně (balíček na cestu).

Bufet

Po čas celé akce bude otevřený bufet. Najdete v něm kávu, čaj, minerálky a jiné močopudné čisté a ochucené vody. Pečivo, párky a různé sladkosti, vše za přijatelně nízké ceny.

Velká duha

Každá dužina má podle stanov Duhy právo vyslat na Velkou duhu jednoho delegáta s hlasem rozhodovacím a další delegáty s hlasem poradním. Na VD se delegáti musí přihlásit také do 7. dubna, pokud chtějí mít zajištěné ubytování. Delegáti, kteří se budou účastnit pouze Velké duhy, neplatí žádný účastnický poplatek. Jízdné se delegátům s rozhodovacím hlasem proplácí podle stejných pravidel, jako účastníkům Duhové brány.

Vybavení účastníků

Zejména u her a aktivit v přírodě bude nutné mít sportovní oblečení, které může být při některých aktivitách (jeskyně, vodní sporty) poškozeno, a tak je nutné s tím počítat. Kromě vybavení na dílny si nezapomeňte: blok, tužku, přezůvky, sportovní oblečení a boty, spacák a karimatku.

Anketní lístky

Prosíme vás o vyplňování anketních lístků, které budou k dispozici po každé akci a dílně. Jde nám o „echo“ kvality, připomínek a podnětů pro další zlepšování akce. V prostorách školy bude vyvěšena „zeď nářků“, kde budete moci bezprostředně reagovat na každý program.

Zakázané věci

Na akci nejsou povolené žádné drogy! Ten, u koho bude něco nalezeno, bude okamžitě vyhozen! Kuřáci mohou kouřit jedině mimo oplocený areál školy. V žádném případě nenoste jídlo do společných prostor, ve kterých probíhá program.

Stručný harmonogram Duhové brány

Páteční večer mohou účastníci strávit buď ve škole při deskových hrách, na Fóru dužin či povídíním s přáteli, zpíváním a aktivitami podle vlastního výběru. Nebo mohou zažít dobrodružství v temných uličkách Malé strany za přítomnosti pověstných malostranských strašidel.

Hlavní program Duhové brány začíná v sobotu a je rozdělen do čtyř programových bloků. Některé programy přesahují délku jednoho programového bloku, proto je třeba při plánování programu pečlivě kontrolovat časovou návaznost jednotlivých aktivit. Odpoledne je na programu mimo jiné i jednání Velké duhy. Sobotní program vyvrcholí účastí na Plážovém plesu v Lucerně, který Duha každoročně pořádá.

Pátek

18.00 – 24.00 registrace účastníků, ubytování 19.00 až do rána deskové hry – otevřené hraní 20.00 – 23.00 Malostranská strašidla – noční orientační závod Prahou 22.00 – 24.00 Fórum dužin: Co nás pálí

Sobota

7.30 – 8.30 snídaně dopoledne programové bloky 1 a 2 13.00 – 14.00 oběd 14.30 – 18.00 jednání Velké duhy odpoledne programové bloky 3 a 4 18.00 – 19.00 večeře 19.30 Plážový ples v Lucerně

Neděle

8.00 – 9.00 snídaně průběžně balení, loučení, plakání, odjezd domů

Výpisy programů naleznete na www.duha.cz/duhovabrana/vypis, kde se můžete na jednotlivé programy přihlásit. Zde můžete také kliknout na konkrétní program a objeví se vám seznam přihlášených účastníků. Pokud kliknete na účastníka, zobrazí se vám přehled jeho programů. Naplněnost programů sledujte na www.duha.cz/duhovabrana/programy2.php. Úplný výpis přihlášených účastníků nejdete na www.duha.cz/duhovabrana/prihlaseni.php.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist