sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Pojeďte na předjarní a první jarní Tamjdemy

Napsala Jana ©oupalová dne 21.února 2011

Trochu jiné dobrovolnické víkendy nabízí mladým lidem projekt Tamjdem, který pořádá Duha. V rámci tohoto projektu se skupina dobrovolníků vydává o víkendech do zajímavých českých nevládních organizací, do různých koutů České republiky, vstříc dobrovolnickým zážitkům.

 

 




Tamjdemem máte příležitost potkat otevřené mladé lidi a evropské dobrovolníky, lépe poznat, jak fungují české nevládní organizace, lidi, kteří je vedou a pomoci jim v jejich práci, dozvědět se více odborných informací z daného oboru a vyzkoušet si různé profese. Staňte se přes víkend trochu jiným dobrovolníkem. Na plánované víkendové akce a podrobnosti o datech a podmínkách se můžete podívat sem.

A co nás čeká v nejbližších týdnech?

 

25. – 27. února – Víkendová renovace lázní

O.s. Benediktus opravuje ve vesnici Modletín v Železných horách starou usedlost, aby zde vytvořilo nové komunitní centrum a chráněné bydlení pro své klienty - lidi s mentálním handicapem. O víkendu nás čeká krásná příroda, legendy a pověsti Modletína, zázračný vodní pramen a drobné zednické práce na budově historických lázní, které Bene přetváří na obytné prostory.

 

11.- 13. březen – OOOmm Tamjdem

Buddhistická kulturní společnost – vzdělávací a meditační centrum ve Vyhlídkách u Českých Budějovic hostila Tamjdem už několikrát. My se tam vždy rádi vracíme - meditujeme, jíme zajímavá jídla a skládáme dříví (nekonečné hory dříví) a prostě se bavíme.

 

25. – 27. březen – Auto*matický Tamjdem

Během tohoto víkendu budeme pomáhat iniciativě Auto*mat, která se v Praze snaží rozvíjet alternativní způsoby dopravy a bojuje za dýchatelnější město. Připravíme s nimi velkou jarní Cyklojízdu, ale hlavně pomůžeme s nafocením zajímavých míst Prahy do nové „ Zelené mapy“. Zapojte se do tamjdemové tour de Prague.

 

Markéta Votavová, koordinátorka projektu Tamjdem, tamjdem(at)duha.cz

www.trochujinak.cz , tel.: 234 621 374

Duha, Senovážné nám. 24, Praha 1


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist