sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Carcassonne Tour s Hrou roku 2001

Napsal Duha Dìsír dne 4.února 2011

Duha – dužina Děsír (sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi) a dobrovolníci z různých klubů deskových her pro Vás tentokrát připravili přátelské turnaje v jedné z nejznámějších moderních společenských her - Carcassonne, které se budou konat možná i ve vašem městě. V rámci série akcí nazvané Carcassonne Tour navštíví nejméně 20 měst celé republiky. Termíny a místa konání všech turnajů budou v nejbližších dnech zveřejněny na webových stránkách www.carcassonne-tour.cz.

 

Turnaje Carcassonne Tour budou probíhat od března do září. Jednotlivé turnaje pořádají různé organizace a kluby. Hráči získávají kvalifikační body a deskové hry v celkové hodnotě desítek tisíc korun. Carcassonne Tour je na začátku své cesty, kterou začne turnajem v Praze. Následovat budou mimo jiné Hradec Králové, Karlovy Vary, Plzeň, Příbor, Dobříš, Brno, Ostrava, Ústí nad Orlicí a další města v celé republice.

Ti nejlepší hráči se utkají ve velkém celorepublikovém mistrovském turnaji, které se uskuteční v říjnu letošního roku v rámci mezinárodního festivalu her Deskohraní.

Carcassonne Tour navazuje na Dominion Tour, který se loni stal nejúspěšnější sérií akcí ve hře Dominion. „Zájem hráčů a organizátorů jednotlivých turnajů byl tak velký, že původně plánovaný počet turnajů se vyšplhal na téměř dvojnásobek“, vysvětluje Jakub Těšínský, jeden z hlavních organizátorů.

Cílem našich Tour je ukázat lidem, že moderní deskové hry jsou určeny všem hravým lidem, malým i velkým, expertům i amatérům. Zahrát a pobavit se u Carcassonne může přijít každý.

Carcassonne je moderní společenská hra, která se stala nejúspěšnější hrou roku 2001. Oceňuje ji široká veřejnost i odborníci. Získala řadu cen, například prestižní cenu německé kritiky Spiel des Jahres, cenu německé veřejnosti Deutscher Spiele Preis či cenu české Akademie her Hra roku. Důvodem úspěchu je bezesporu originální herní princip, jednoduchá pravidla, krátká herní doba a zábavnost hry ve dvou, třech i čtyřech hráčích.

Jakub Těšínský

Duha-Děsír


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist