sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Tak trochu jiné podzimní víkendy aneb my Tamjdem!

Napsala Jana ©oupalová dne 20.října 2010

A kam jdem? Dvakrát do měsíce do jiné české nevládní organizace, do různých koutů České republiky vstříc dobrovolnickým zážitkům!

Během víkendové akce máte s Tamjdemem příležitost potkat s dobrovolníky, kteří přijeli na rok pracovat do Čech a další příjemné mladé lidi, lépe poznat jak fungují české nevládní organizace, lidi, kteří je vedou a pomoci jim v jejich práci, dozvědět se více odborných informací z daného oboru a vyzkoušet si různé profese.

Už jsme si zažili leccos jako – natěrači, trhači lístků, stavitelé divadelních stanů, speleologové, dojiči koz, dřevorubci a mnoho dalších.

Staňte se trochu jiným dobrovolníkem!




Na plánované víkendové akce a podrobnosti o přesných datech a podmínkách se můžete podívat na http://www.trochujinak.cz/cz/tamjdem/terminy-aneb-kdy-tamjdem/.

29. - 31. říjen - Tamjdem - To be continued…

Tamjdem se už podruhé v tomto roce vydá na průzkum divadelního zákulisí Divadla Continuo, které sídlí v Malovicích. Členové ansámblu zde opravují domy starého statku a bydlí v maringotkách, dennodenně tvrdě cvičí herecké výkony, hudební i atletické kousky. My tam jdem pomoci divadlu s rekonstrukcí statku, podzimním úklidem jejich depozitářů a vyzkoušet si divadelní a herecké workshopy.

 

Listopad – Multikulturně na venkovském zámku

Občanské sdružení Berkat a jeho komunitnímu centrum Inbáze, sídlí v Praze a pomáhá migrantům v ČR v obtížných životních situacích, vytváří prostor pro vzájemné poznávání lidí různých kultur. Inbáze v současnoti renovuje zámek v Rakovicích s cílem vybudovat zde multikulturní centrum pro migranty a českou veřejnost. Chystáme se Inbázi pomoci se dřívím na topení a drobnými opravami na zámku. Odměnou nám budou zajímavé informace o migraci, hry zaměřené na multikulturní poznávání a víkend na zámku, kde vyrůstal pan Karel Schwarzenberg.

 

26. - 28. listopad -  Duo Tamjdem – Continuo

Jelikož je Divadlo Continuo fajnovým partnerem, pořádáme tam už třetí Tamjdem v tomto roce. Alternativy a hereckých cvičení není nikdy dost! Čeká nás malovický sad s maringotkami a prací zejména na přípravě dřeva na zimu. Až nám bude zima, schováme se do vyhřáté kuchyně, zahrajeme si „Městečko Palermo“, a jistě uděláme zajímavý divadelní workshop.

Prosinec – Auto*matičtí andělé

Iniciativa Auto*mat bojuje svými aktivitami za lepší Prahu v oblasti alternativní dopravy na kole či pěšky. V Praze na žižkovském kopci má tato organizace kancelář, kde se chystáme s Tamjdemem namalovat auto*matické anděly na stěny jejich kanceláře, sestavit nové regály, ale hlavně stojan na kola, které jsou v kanceláři všude, kam se podíváte. Ponoříme se do her, které Auto*mat vymyslel a začlenil do vzdělávacích projektů, které realizuje v některých školách, shlédneme dokument o Auto*matu a společně zažijeme předvánoční Prahu.

 

Koordinátorka projektu: Markéta Votavová

tamjdem(at)duha.cz

http://www.trochujinak.cz/cz/tamjdem/


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist