sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Tulácké pětadvacetiny a Duhový den

Napsala Jana ©oupalová dne 8.října 2010

Olga Oliška Palová, Duha Tuláci: V sobotu 2. října 2010 oslavili Tuláci z Olomouce Duhový den. Sláva tohoto dne byla umocněna také tím, že Tuláci mají za sebou už dvacet pět let toulání. A tak důvodů k oslavám a dovádění bylo o to víc. Počasí nám nepřálo, což nás nijak nerozhodilo a obsadili jsme tělocvičnu na ZŠ Dr. Nedvěda. Protože naše Duha je sdružením dětí a mládeže pro .... a recesi, naplnili jsme svůj program v duchu právě toho posledního slovíčka podtitulu našeho sdružení.




Spousta recesních stanovišť zaujala zejména nováčky a naše nejmladší kamarády. Ale i tak, kdo nemusel dělat rozhodčího, odhodlaně se vrhal do navlékání korálkového hada, házel papírovým diskem nebo bojoval o bonbóny v napínavých Nervičkách (a vůbec nehleděl na to, že už dávno patří mezi kmety). Kramlíkobraní, Vzpírání vršků, Fukgolf, Bažina a mnoho dalších stanovišť přineslo trofej hlavně Drozdovi z rodu Vyder, diplomy však byly pro všechny, kokounů si každý mohl nabrat plné kapsy a tradiční Luciperův narozeninový dort neměl chybu. Duhový den jsme oslavili opravdu duhově.

za Tuláky Oliška Olga Palová


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist