sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Vzdělávací akce z nabídky školicích center Duhy 2010

Napsal Hynek Peèinka dne 25.října 2009

Nabídka vzdělávacích akcí plánovaných školicími centry Duhy. Najdete je v Náchodě, v Praze či v Přerově, akce probíhají i v jiných místech. Pro bližší informace kontaktujte přímo jednotlivá školicí centra.




Školicí centrum Duhy v Náchodě

zajišťuje Duha Bartoňka, Zámecká 243, 547 01 Náchod, gertik@seznam.cz

Duben: Školení hlavních vedoucích táborů, víkend

16. – 25. 7.: DULŠ 1 – Duhová lesní škola pro instruktory a vedoucí

 

Školicí centrum Duhy v Praze

zajišťuje Duha Hecíři, Senovážné nám. 24, 116 47 Praha 1, martin.valent@seznam.cz, www.heciri.duha.cz

28. – 30. 5. Školení hlavních vedoucích táborů

18. – 20. 6. Školení hlavních vedoucích táborů

Kurz vedoucích táborů, kterého se každý rok účastní 15–20 lidí, přičemž cca 50% je z různých dužin a zbytek z cizích sdružení (zajímavé je, že třeba i od pionýrů, kteří zřejmě vědí, kde je opravdová kvalita).

 

Školicí centrum Duhy v Přerově

zajišťuje Duha Klub Dlažka, tř. Palackého 1, 750 02 Přerov, www.dlazka.cz, dlazka@dlazka.cz, tel. 581 331 438, 603 886 644

Únor: Školení zdravotníků

Školení dle vyhlášky o zotavovacích akcích. Dva víkendy.

 

21. – 23. 5. Školení hlavních vedoucích táborů

Program je v rozsahu 18 hodinového kurzu, základní právní předpisy, práva a povinnosti provozovatele a organizátora tábora, pravidla bezpečnosti a ochrany zdraví při práci s dětmi a mládeží, jídelníček, strava, hygiena, základní nástin pedagogicko-psychologických znalostí, hospodaření tábora, táborová dokumentace, zásady poskytování první pomoci, programová příprava tábora, organizační příprava tábora, motivace, hospodaření tábora, právní předpisy

 

16. – 18. 4. Doškolení vedoucích

Doškolení pro vedoucí, kteří mají absolvované předcházející školení a určitou praxi. Psychologie, zdravověda s důrazem na první pomoc při vážných zraněních, záchrana tonoucího, pravidla her a sportů, rozvoj osobnosti vedoucího – ideální vedoucí, pedagogika, právo, bezpečnost na akcích.

 

22. – 25. 4. Školení oddílových vedoucích a praktikantů

Školení pro začínající vedoucí a praktikanty (organizátory volného času) Hlavní náplň – pravidla her a sportů, program v oddíle, kulturní akce, právo, hospodaření, první pomoc, propozice a organizační zajištění akce, propagace, základy pedagogiky a psychologie, bezpečnost na akcích.

 

30. 5. Doškolení hlavních vedoucích táborů

Doškolení již vyškolených vedoucích v aktuálních problémech, změny zákonů.

 

Červen: Školení instruktorů vodácké turistiky

Týdenní akce – voda od A do Z (pálavy, rafty). Ale i pravidla her a sportů, program vodáckých akcí,  doplňkové kulturní akce, právo, hospodaření, první pomoc, propagace, základy pedagogiky a psychologie, bezpečnost na vodáckých akcích.

 

24. – 29. 6. Školení praktikantů

Školení pro začínající praktikanty (organizátory volného času). Hlavní náplň – pravidla her a sportů, program v oddíle, kulturní akce, právo, hospodaření, první pomoc, propozice a organizační zajištění akce, propagace, základy pedagogiky a psychologie, bezpečnost na akcích.

 

Srpen: Školení cykloturistiky

Týdenní akce – cyklo od A do Z. Ale i pravidla her a sportů, program cykloakcí, kulturní akce, právo, hospodaření, první pomoc, propagace, základy pedagogiky a psychologie, bezpečnost na cykloakcích.

 

Srpen: Školení instruktorů sportu a her

Týdenní akce–školení pro začínající vedoucí a praktikanty (organizátory volného času). Hlavní náplň – pravidla her a sportů, organizace turnaje, herní systémy, doplňkové kulturní akce, právo, hospodaření, první pomoc, pedagogika a psychologie, bezpečnost na sportovních akcích.

 

24. – 28. 9. Školení instruktorů turistiky

Školení se zaměřením na turistiku a pobyt v přírodě. Speciálně – turistické akce od A do Z, orientace a práce s mapou a buzolou, první pomoc, bezpečnost a speciálně nebezpečí na horách. Organizace speciálních doplňkových programů. Zimní akce.

 

26. – 31. 10. Doškolení praktikantů

Doškolení se zaměřením na hry v místnosti, hry na hřišti, sporty, kulturní aktivity, recesní akce, psychologické hry, rozvoj osobnosti, bezpečnost

 

Podzim: Školení hospodaření

Víkendové školení zaměřené na vedoucí akcí, vedoucí organizací a začínající hospodáře. Rozpočet akce. Hospodaření na akci. Vyúčtování akce. Účetní problémy.  Mzdová agenda. Dary, reklama. Právo.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist