sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Příprava na neznámo

Napsala Jana ©oupalová dne 9.června 2009

Duha pořádá pro dobrovolníky, kteří vyjíždějí poprvé na workcamp do zahraničí, předodjezdová školení. Na nich se dobrovolníci seznamují se sdružením Duha, jakožto se svou vysílající organizací a s organizací SCI (Servis Civil International), která mezinárodně  zastřešuje workcampy na celém světě. Na školení se účastníci dozvídají o filosofii workcampů a dobrovolnictví, seznámí se s právy a povinnostmi dobrovolníka na workcampech.

 




Školitelé účastníkům nabízí možné způsoby řešení případných problémů, vysvětlují  technické detaily před odjezdem a snaží se připravit účastníky na interkulturní rozměr workcampu. Pro workcampové nováčky je praktické a potřebné, aby se školení zúčastňovali.

V letošním roce proběhla tři předodjezdová školení, další tři se chystají, a to 11. 6. v Praze, 12. 6. v Brně a 1. 7. v Praze.  Na workcampy, kterých se nejvíce uskutčňuje v letních měsících, je stále možné se přihlásit.

Workcamp probíhá 2-4 týdny v 5-30členné mezinárodní skupině dobrovolníků, kteří společně pomáhají na zajímavých projektech. Pracovní zaměření workcampů je široké – od ekologického (výsadba stromů či práce na farmách), přes práce v sociální sféře (pomoc postiženým lidem nebo práce s dětmi z uprchlických táborů), až po uměleckou a kulturní činnost (organizace filmových nebo hudebních festivalů).

Kontakt:

Duha – sdružení dětí a mládeže pro volný čas přírodu a recesi

Senovážné nám. 24, 116 47  Praha 1, http://www.trochujinak.cz/cz/workcampy

Email: workcampy(at)duha.cz, tel.: 234 621 374


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist