sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Aktuální akce dužiny Miřetín

Napsal Duha Miøetín dne 27.března 2006

LANOVÉ CENTRUM

V sobotu 13. května od 8.45 jdeme do pražského lanového centra překonávat strach z výšek. Jedná se o celodenní program s pauzou na oběd, který skončí cca v 16.30 hod. Je určen nejenom aktivním lezcům, ale hlavně těm, kteří se výšek bojí, s lezením mají pramalé nebo žádné zkušenosti a hlavně si chtějí užít den plný legrace, práce v týmech, poznávání něčeho nového a neznámého a překonávání sebe sama.

Bezkonkurenční je cena tohoto programu – 330,- Kč na celý den (normální cena je 130,- Kč/hod.). Srdečně vás zvu. Je to moc fajn. Máme rezervováno 20 míst. Kapacita je omezena a musím co nejdřív zaplatit zálohu. Kdo byste měl zájem se zúčastnit, tak mi zavolejte na 777 650 882. Přijímám zálohu 150,- Kč/osobu. Program začíná krátkým blokem aktivit zvaných ICEBREAKERS a DYNAMICS. Jsou to drobné aktivity zaměřené na navození příjemné atmosféry, poznání účastníků a zároveň na protažení těla.

Po tomto „rozcvičení" následují NÍZKÉ LANOVÉ PŘEKÁŽKY. Jsou to překážky do 1 metru nad zemí a slouží k bezpečnému nácviku překonávání překážek. Účastníci jsou rozděleni do malých skupinek a navzájem se jistí.

Dalším bodem programu je obléknutí celotělových úvazků a NÁCVIK JIŠTĚNÍ na trenažéru. Jde o výuku správné a účelné techniky jištění, protože většina klientů LC PROUD se během programu jistí sama navzájem. Získávají tak novou dovednost pod vedením zkušeného instruktora.

Jakmile všichni zvládají bezpečné jištění, skupina se přesouvá k hlavnímu bodu programu a tím jsou VYSOKÉ PŘEKÁŽKY ve výšce 6 – 8 metrů. Začínáme většinou na překážkách INDIVIDUÁLNÍCH–účastník překonává překážku sám (je samozřejmě jištěn). V průběhu programu se skupina dostává i na VYSOKÉ PŘEKÁŽKY TÝMOVÉ–tyto překážky jsou záměrně konstruovány tak, aby je jeden člověk nemohl zvládnout, a proto je překonává dvojice společně. Důležitou roli zde hraje spolupráce, komunikace a důvěra.

Na závěr programu je připraven některý ze SKOKŮ. Je to „bonbónek" pro odvážné. Jištěné skoky z výšky 8m nad zemí prověří vaší odvahu, ale po jejich absolvování nabízí nepřekonatelný pocit euforie.

VODA

O víkendu 26. – 28. května pojedeme Sázavu, a to z Čerčan do Pikovic. Je to fakt sranda, žádný extrémní sportovní výkony, hezky 15 km denně („od hospody k hospodě“). Cena na osobu cca 300,- Kč (lodě, pádla, vesty, sudy, doprava lodí). K tomu ještě pár kaček za vlak a nocování v kempu. A samozřejmě prachy na rum – jedinou toť poživatinu námořníků.

AHÓÓÓJ a ozvěte se co nejdříve Radan Ing. Radan Kukal Jugoslávská 6 CZ–120 00 Praha 2 Tel.: +420 777 650 882 E-mail: rkukal@seznam.cz

Autor: Radan Kukal


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist