sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Letní tábor a ostatní důležité věci

Napsala Duha Křišťál dne 21.září 2021

V sobotu, 24.8.2021, odjelo 26 dětí z Duhy Křišťál z Lutína na tábor do Naloučan, kde procestovaly čas za účelem nalezení Kompasu, který zachrání svět. V průběhu 14 dní se setkaly s Caesarem, Kleopatrou, Leonardem Da Vinci a dalšími historickými osobnostmi, které jim pomohly porazit zápornou organizaci Kermit.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Prožily si stavění lázní, olympijské hry, skoro každodenní déšť, ale také únik z Gulagu či policejní zátah v roce 1924. V sobotu 7.8.2021 už byly zase doma ve své době. (Tomáš Ťuja Pospíšil)

Celý tábor připravili junioři z našeho oddílu. Poprvé úplně sami. Napomohlo tomu hlavně to, že byli na distančce a měli možnost se spojit přes PC i v době zaměstnání dvou hlavních vedoucích, na kterých „to“ většinou leží a stojí. Junioři strávili nad přípravou hodně času a své přípravy předkládali ke schválení. Táborový program se krásně vykrystalizoval a probíhal úspěšně.

Na táboře nás potrápila bouřka, ve které se ukázalo, že jsou všichni velkým přínosem pro náš oddíl, a to po všech stránkách. Konstatovali jsme, že máme skvělý tým a chtěli jsme jejich snahu a úsilí ocenit. Slavnostně jsme všechny zapojené ocenili Březovými lístky.

Jmenovitě: Tomáš Ťuja Pospíšil, Mikuláš Miky Konečný, Kateřina Ostrava Bolková, Anna Svobodová, Lukáš Frišťa Doležel, Adéla Áďa Povýšilová, Renata Nováková, Karel Fisher, Veronika Váva Hečová, Hana Felix Hejlová, Martin Geňa Genčur, Jiří Jiřina Vítek, Ondřej Svoboda, Jiří Steve Vondráček, Kateřina Kája Spurná, Pavel Chrob Španer. Všichni jsou zapsaní v Duhové pyramidě.

A teď? Začal školní rok. Máme za sebou dvě schůzky a děti na tábor nezapomněly, což je fajn.

Akorát by se nám hodily duhová trika.

Lenka „Lenočka“ Poslíšilová


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist