sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duha Klub Dlažka a kultura v roce 2020

Napsala Duha klub Dlažka dne 28.ledna 2021

Kultura jako každý rok probíhala po celý rok - s „nepatrnou“ výjimkou takřka půlročního kulturního zákazu. Škoda. Letošní kulturní Dlažka byla nabitá krásnými akcemi, byl by to opravdu krásný 26. ročník. Během roku se nám podařilo uspořádat 26 oficiálních kulturních akcí, i když plán byl dvojnásobný. Kromě toho bylo nespočetně večerů s kytarou i jinými nástroji, taneční aktivity, vystoupení divadelní a hromady uměleckých výtvorů. Kultura je přítomna na každé naší akci! 

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Nejvýznamnější akcí byla lednová oslava 30 let Dlažky a to na třech akcích. První oficiální s Fleretem i VHS, několika oslavnými vystoupeními a srdečnou závěrečnou party.  A to za účasti nejen Dlažkařů, ale i kamarádů z Duhy! A následovala skvělá cimbálovka Harafica. A oslava kytarová na akci Zimní rodeo. PARÁDA!

Začátek roku i červen byl ve znamení legend – Jirka Černý a jeho pořad o Plíhalovi, Jan Hrubý a jeho trio, rockový Energit a folkový Janota. K tomu hraví Čepelíci i rockový Livin Free.

Zářijová vystoupení přerovských umělců na našich akcích byla výborná. Navíc bylo velké očekávání nabitého podzimu – plánované akce v říjnu, listopadu, prosinci jsme bohužel byli ale nuceni zrušit. A tak Yo Yo Band i skvělý bubeník Meier dopadli stejně jak na jaře Plavci, Artway, countrybál, Prak i další – mohli si tak zahrát maximálně doma a my si pustit CD. Smolařkou roku byla Radůza – její březnový vyprodaný koncert jsme přehodili na květen, pak na říjen, pak na prosinec a pak na říjen 2021!

Zájem byl jak o besedy cestovatelů, tak i o deskové hry (scrabble, šachy). Bohužel vše odloženo.

Samostatnou kapitolou projektu jsou vždy Pohádkové karnevaly i lampioňáky věnované dětem. Byly zrušeny, stejně tak plánovaný vyprodaný ples s vystoupením nejlepších přerovských kapel – rockový Wyjetej Wolej a cimbálovka Primáš.

Specialitou byly víkendové kulturní akce pro dospělé či rodiče s dětmi jak na Dlažce, tak v Rajnochovicích. Zimní rodeo, Přátelský víkend, dědeček Čoko a Mikulášský víkend – opravdu výborné kulturní akce! A naše vzdělávací víkendovka pro vedoucí–Black Mirror byla opravdu prorocká – na její hlavní herní motiv – si „hrajeme“ dodnes. V létě jsme uspořádali skvělé dva kulturní pobyty s velkým úspěchem (Cimrmanovy prázdniny a Mexiko). Součástí projektu byly i zájezdy za kulturou pro děti i dospělé.  

Všechny reálné akce Kulturní Dlažky navštívilo 1300 lidí (1210 účastníků a 90 pořadatelů). Největší akcí roku 2020 byl vánoční stream koncert Fleretu – 10 pořadatelů připravilo akci pro tisíce diváků – počet shlédnutí byl více než tři tisícovky! Do 31.1.2021 se můžete na našem webu kouknot taky.

Fotografie z akcí jsou na  www.dlazka.cz – řada souborů fotek ve fotogalerii 2020! 

Kulturní Dlažka proběhla za finanční podpory Olomouckého kraje a Statutárního města Přerov – velký dík. Kulturní Dlažka patří zaslouženě mezi zavedené akce a svou formou aktivní účasti naplňuje ideálně cíle našeho klubu. A to je zapojení malých i velkých účastníků do kulturních aktivit našeho kraje.                 

Mussur


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist