sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Zimní článek

Napsal Jaroslav Biolek "Mussur" Duha Klub Dlažka dne 7.února 2020

První letošní víkend Dlažky proběhl na Domašově. Klasické Zimní rodeo mělo letos klasické zimní, ale i jarní prvky. Led a sníh kolem chaty pod přívalem jižního fénu postupně mizel a nastupovalo jaro. Užili jsme si obou! Víkendovku jsme rozjeli od čtvrtka, kdy dorazila dvacítka účastníků, později najížděli další. Hry pro děti i celé rodinné týmy venku provětraly všechny, stejně tak vycházky krajinou.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Uvnitř vytopené chaty v jedné místnosti, na chodbách a na schodech probíhaly hrátky pro děti. Dospělí si užívali stolních her, povídání a setkání v jídelně. Úvodní večer byl setkávací a povídací. Druhý byl oslavný–Dlažka měla přesně třicet let od založení – a tak se rozdaly diplomy a ceny, zavzpomínalo se a zahrálo se na kytary – sešlo se zde opravdu sedm kytaristů, kteří si rádi zahráli! Sobotní večer byl klasický závěrečný a pohodový – opět s kytarou a písněmi. Na akci se prostřídala čtyřicítka Dlažkařů od nejmenších až po ty největší. Dík vedoucím pro děti Kokoškovi, Lukášovi, Adélce a Vojtovi. První den byla kuchyně pode mnou a za pomoci ochotných rukou řady účastnic jsme si pochutnali na zeleninové i houbové polévce a králíčkovi či kuřátku. Od druhého odpoledne dík kuchařkám Jitce a Janě se kuchyně blýskla dalšími chody – opravdu skvělá jídla (polévka uzená i hokaidó, těstoviny na tři možnosti, kuřecí prsa, pomazánky a ty skvělé buchty). Celé Zimní rodeo byl zadokumentováno nejen fotkami, ale i básničkami a obrázky sobotní soutěže. Díky všem za fajn víkend a těšíme se na další!      

Mussur

 

Zimní básnička kratičká

Na Zimní rodeo jsme přijeli,

trávu, kytky, slunce jsme viděli.

Syn, dcera, máma, táta

stavěli sněhuláka z bláta.

Večer jsme si zapěli,

krásně jsme si to užili!

 

Zimní báseň pod názvem Zimní plány

Na Zimní rodeo s myšlenkou jedinou – válet se dosyta s akčností jelita!

Snaživí raraši lákavou myšlenku plánují narušit – lítají po venku.

Musím jít taky, zamouřit fraky, jak Barča malá v louži se smála.

Zkouším to bosa, leč je fakt kosa.

Není to na lyže, ani však negližé …

V chatě se zahřejem, v scrabble poperem.

Najíme, napijem, přátelsky vyhnijem.

Nemusím nic! Je něco víc?

Zbývá jen říct: veliký DIC!!!


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist