sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

V Mirakulu zářily děti nadšením. Díky Deníku

Napsal Deník, Jiří Macek dne 23.ledna 2020

Článek, který vyšel před třemi měsíci v Deníku, autor Jiří Macek. O čem je řeč? Děti ze Správné pětky, pěti moravských dětských domovů, za kterou stojí nezisková organizace Duha Zámeček, prožily část prázdnin velice netradičně. Utábořily se ve velkém tábořišti Zámostí – Blata u Prachovských skal. I proto se k nim připojily děti z dalších tří dětských domovů.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

„Pro děti připravujeme akce celoročně. Místo dárků však chystáme pro opuštěné děti zážitky. Snažíme se jim dopřát hezké dětství a zároveň je připravit na život. My se snažíme už šestileté prcky naučit mazat chleba, zabalit se, postarat se o své věci,“ uvedl vedoucí tábora Duha Zámeček Vladislav Sobol. Výlet do Milovic si tak užily děti z dětských domovů Příbor, Fulnek, Čeladná, Melč, Lichnov, Liptál, Býchory a Praha -Klánovice.

Za organizací dětského milovického zastavení stojí Deník. „Tato a podobné akce mají smysl. Vidět spokojené děti, které mají svět trochu složitější, je příjemné. Na konci pobytu v zábavním parku Mirakulum, se kterým regionální Deníky spolupracují dlouhodobě, ještě od nás každé dítě dostalo dárkovou tašku, kde nalezlo řadu překvapení,“ podotkla marketingová ředitelka Deníku Jitka Peroutková.

„V Mirakulu se nám líbilo hlavně to, že to tam vlastně vypadalo jako obrovské lanové centrum.“ „Super byly podzemní chodby. Trochu jsem se tam bál, ale moc jsem si to užil.“ „Nejlepší byl vodní svět. Tam jsme si zařádili, to bylo fakt boží.“ To jsou jen tři ohlasy dětí, které právě opustily bránu Mirakula.

„Moc děkujeme regionálním Deníkům i vedení parku Mirakulum. Díky možnosti si bezplatně zábavní centrum užít nám zůstaly peníze na další aktivity, například na přípravu zážitkového dne s horolezci. Kromě parádního pobytu v Mirakulu prožily děti tábor ve stylu cesty na Aljašku Zlatá horečka, což byla celotáborová hra. Celý pobyt si děti velice užily a ze spolupráce s partnery jsem opravdu nadšený,“ dodal vedoucí tábora Vladislav Sobol.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist