sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Australská Dlažka

Napsala Duha Klub Dlažka dne 29.srpna 2019

Je šestý den tábora Australská Dlažka. Tábora rodičů s dětmi plného sportu a her, hudby i tance, divadla i dobrodružství, turistiky i příjemných setkání. Tábora na skvělé základně Duhy Častoboř (díky) na Vysočině. Tábora s rozmanitým počasím - od australského slunečního žáru až po proudy deště s bouřkou, měsíc v úplňku i hvězdy a samozřejmě duha - ta tu musí být. Tábora australského se vším všudy - klokani, kam se podíváš, koaly i koalice, hravé i dravé, plejtvák obrovský na moři i na pláži, hadi i obrovská žába.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Co je hitem? Parádní rozcvičky za doprovodu australské hudby po ráno. Dopoledne = u dětí ringo a hry všeho druhu, u dospělých badminton, ale i další sporty počínaje plaváním, pokračujíce australskými kuželkami a konče australskou házenou nejsou stranou. Velké vypečené odpolední hry od Džerry–Bonga jsou opravdovou australskou symfonií. A večer? Večerníčky hrané vedoucími či účastníky, stolní hry poté (vedou osadníci a abalone). A hudební večery s Vaškem, Dykem a Džerym, ale i dalšími zpěváky jsou patřičně intenzivní a dost dobré.

A co jídlo? Už jsme měli spoustu typických australských pokrmů a zatím je to óda na radost. A co bude dnes? Snídaně se speciálním pečivem a k tomu řada pomazánek, sýra, džemu a medového máslíčka. Typický australský oběd–polévka bušová / zeleninová a poté koule broskvové. Večer pravý klokaní steak a pro děti krupice–typické jídla Australanů.

A co bude poslední dva dny? Lodní hrátky, ringo turnaj, ringo-dingo stezka a párty závěrečná (samozřejmě přijedou asutralské rockové hvězdy–prý nějaký střídavej proud či ejsídísí).

Vše dokumentuje řada fotek i záznamů–těšte se na ně i vy.

Mussur


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist