sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

KPZKA

Napsala Duha Bartoňka dne 20.prosince 2018

KPZKA – kurz pestrých, zajímavých a krutědobrých aktivit pro všechny mladé lidi, kteří chtějí pracovat s dětmi a hledají inspiraci do svých oddílů, kroužků, na tábory. Naše víkendy her a akce pro starší většinou spojuje nějaké téma, které se prolíná všemi aktivitami, nebo na pozadí probíhá nějaká celovíkendová hra. Nejinak tomu bylo i na podzim, kdy jsme si připravili pro účastníky program zaměřený na orientaci.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

A když už jsme měli takto krásně vymyšlené téma, moc se nám hodila možnost zapojit se do projektu Jít k Duhu a využít toho, že máme nedaleko od chaty, kde akce probíhala, skrytou kešku. Protože lov kešek se nám do tohoto víkendu hodil moc.

Po pátečním večerním navnadění se a zahrání drobniček v chatě jsme sobotu strávili venku hrami rozvíjejícími pozornost, účastníci se také proměnili v navigátory a kreslili své mapy, podle kterých se měli orientovat ostatní, no docela jsme si den užili. Na večer přišel samotný lov kešek, který byl okořeněný dramatickou úvodní scénkou, kdy se účastníci proměnili v bojovou jednoutku FBI a dostali se do role, kdy měli zničit bombu (kešku), která měla v určitý čas vybuchnout. Dostali první souřadnici, která je dovedla na místo, kde po splnění úkolu získali další souřadnici a také část výsledné souřadnice, kde měla být ukryta bomba, která měla být zneškodněna. Účastníci postupovali rychle a přes 4 stanoviště se brzy dostali do Teplických skal, kde na ně kromě hledání bomby, čekali také padouši, které museli zneškodnit. Vše dopadlo dobře, padouši byli zneškodněni a bomba zničena (keška nalezena). Účastníci se tak zapsali do sešitku, seznámili jsme je s projektem a budeme doufat, že keška nezůstane ležet tak dlouho bez návštěvy duhového lidu, jako doposud.


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist