sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhový most z pohledu Duhy Arabela

Napsala Helena Štrofová, Duha Arabela dne 11.května 2017

Musíme přiznat, že když jsme si poprvé přečetli program Duhového mostu, nebyli jsme si jistí, zda je to pravé to pravé. Těšili jsme se na nové hry, a nechtělo se nám běhat a plnit úkoly. Naše obavy se plně potvrdily, když se nám odhlásily nejstarší děti, protože: „My se přece nebudeme ztrapňovat v maskách!“. To už nálada všech vedoucích klesala k bodu mrazu. Ale nevzdali jsme to a vydali se na dalekou cestu do Šumperku.

Obrázková galerie. Klikněte na některý z náhledů.

Cesta byla jako vždy bezvadná, a tak jsme si vychutnávali. Milé a velice příjemné bylo, že nás na nádraží čekali pořadatelé, kteří odvezli nejen naše těžká zavazadla, ale také nás. Do školy jsme přijeli v čas, a tak jsme se mohli v klidu připravit na cirkusový průvod. Musíme pochválit naše maminky, které nám pomohly s přípravou masek, a proto se naše malá dužina rozhodně nemusela stydět. Reprezentovali jsme opravdu důstojně.

Cirkusový průvod došel až do letního kina, kde nás pořadatelé nejprve pěkně přivítali a následně odměnili. Naše vedoucí Helena obdržela nádhernou rozkvetlou jeden a půl metrovou kytku – strom sakuru. A jak se říká, nic není náhoda, protože na zahradě naší základny musíme pokácet starý strom. Odbor životního prostředí nám dal podmínku, že musíme vysadit nový. Vůbec jsme netušili, že náš nový strom bude mít tak pozoruhodnou historii a ponese také cedulku Duhového mostu.

Velice kladně hodnotíme i další program, obdivovali jsme zručné a odvážné chlapy, kteří nám předváděli dovednosti s otevřeným ohněm.  Nádherné číslo.

V sobotu ráno jsme se vydali na zajímavou cestu do hor. Našim cílem bylo navštívit vodní nádrž Dlouhé stráně, přečerpávající vodní elektrárnu, která je zařazená mezi 7 divů České republiky. Cesta byla náročná, protože jsme museli překonávat velké stoupání a dlouhou trasu. Krásy Jeseníků jsme mohli obdivovat nejen z lanovky, ale také z rozhledny u T chaty. Zajímavá byla i exkurze, která potom následovala. Po této cestě nám nevadilo ani spaní na tvrdých karimatkách a chrápání některých našich členů.

Večer proběhla soutěž hamburgerů, která se nám moc nedařila. Někteří naši účastníci sice trénovali celý týden, a tak teoretické i praktické znalosti jsme měli a naše maso bylo dobře dochucené. Vzhledem k tomu, že se nám nedařilo dostatečně rozpálit gril, večeřeli až 2 hodiny po začátku soutěže. Měli jsme už takový hlad, že ani nevíme, jak náš hamburger chutnal porotcům.

V neděli ráno se odstartoval závod „Duhový most“. Nebylo lehké vydržet běh v terénu a splnit všechny nástrahy, které na nás pořadatelé připravili. Nicméně jsme všichni dorazili do konce a tak nás Helena s Dominikou pochválily. Odpoledne jsme hráli fotbalový turnaj, i když jsme nebyli sehrané družstvo, bojovali jsme obstojně. Už to vypadalo velice nadějně a my se těšili na nějakou tu medaili. Jaké zklamání však bylo, když jsme získali jen tu bramborovou. Náladu jsme si trochu vylepšili na cirkusových atrakcích, které probíhaly v několika stanech na hřišti u školy.  Bylo to super!  Spát se nám moc nechtělo, jenže ráno jsme potřebovali brzy vstávat a tak se nedalo nic dělat.

Všechno jednou musí končit a to co je pěkné, ubíhá vždy ještě rychleji. Škoda! V pondělí ráno jsme se jen stačili nasnídat a sotva co jsme uklidili třídu, už jsme museli odcházet na nádraží. Moc nám znovu pomohli pořadatelé, kteří nám autem odvezli těžké kufry, a tak jsme 2,5 km překonali docela rychle.

Pořadatelé této akce slibovali, že Duhový most 2017 bude plný zážitků, poznávání, soutěží, sportu a kultury, to splnili. My jim za to moc děkujeme a chválíme je.

Duha Arabela


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist