sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Duhová brána v Náchodě

Napsal Duha Bartoňka a Školící středisko Náchod dne 7.listopadu 2016

Rok se sešel s rokem a přibyl k nim další rok a u nás v Náchodě bylo zase duhovo. O víkendu 21. – 23. 10. se v Náchodě konala Duhová brána, vzdělávací akce pro mládež i dospělé, instruktory i vedoucí, kterou organizovala Duha Bartoňka a Školící středisko Náchod.

Začali jsme se sjíždět v pátek ze všech koutů republiky. Hned po příjezdu na účastníky čekal „welcome drink“, který účastníky unavené cestou zaručeně postavil na nohy. U registrace dostali účastníci milé duhové dary a také tekutou pozornost z náchodského pivovaru. Když už jsme byli téměř všichni, sešli jsme se v Mlsárně a Zašívárně na slavnostním zahájení. Slavnostnímu zahájení přihlíželi účastníci z celkem 10 dužin a zástupci Ústřední kanceláře Duhy. Jakmile byla Duhová brána oficiálně zahájena, odstartovaly první semináře.

Semináře běžely od pátečního večera až do nedělního oběda. A bylo z čeho vybírat! Celkem bylo v nabídce přes 40 seminářů a workshopů. Připraveny byly semináře rukodělné (účastníci se naučili plést náramky i košíky, modelovali z hlíny) i vzdělávací (dozvěděli jsme se jak učit uzle, jak správně napsat projekt a dostat dotaci, jaké záludnosti najdeme v BOZP a další). Samozřejmě byly přichystány semináře zaměřené herně (orvávačky, světelné sportovní hry, netradiční hry, brannball, psychomotorické hry i hry stavební). A dál nesmíme zapomenout na skvělý seminář acroyogy, masáže, capoeiru, střelecký seminář, výuku lezení a oblíbené nové aktivity tzv. od Náchoda. A mohla bych jmenovat ještě dál a dál a stejně bych na něco zapomněla. Prostě semináře byly nadupané, lektoři výborní a účastníci, jak jsme zjistili ze zpětné vazby, byli spokojení.

Mimo semináře byl připraven ještě doprovodný program. O účastníky, kteří zrovna neměli kam jít, se postarala Makča s Frantou v naší Mlsárně a Zašívárně. Dělali neskutečně luxusní toasty, vařili nejčajovatější čaje a šířili okolo sebe pozitivní energii, která nabíjela někdy už unavené účastníky. Po celou dobu Duhové brány byla otevřena lezecká stěna, kam si účastníci mohli kdykoliv zajít a zalézt si. V sobotu večer poté v Mlsárně a Zašívárně proběhl koncert 2 kapel, které nás roztančili a rozezpívali.

Co dodat? Byl to náročný víkend. Jak pro organizátory, tak pro účastníky. Nikdo z nás se nezastavil. Měli jsme si o čem povídat i do ranních hodin. Všude byla cítit milá duhová atmosféra a pozitivní energie. Duhová srdce byla na správném místě. Chceme moc poděkovat jak účastníkům, kteří na akci přijeli, i když se měnil termín. Byli jste skvělí. Dále chceme poděkovat Duze a MŠMT za finanční podporu této vzdělávací akce. Podpora vzdělávání instruktorů a vedoucích je pro další činnost v oddílech vždy užitečná. A hlavně chceme poděkovat všem dobrovolníkům, organizátorům i lektorům, kteří udělali Duhovou bránu takovou, jaká byla. Bez Vás by tahle super akce nebyla! Těšíme se, až se na jaře setkáme na Duhovém mostě!

Za organizační tým Duhové brány v Náchodě

Lucie Rýdlová a Gerd Weinlich


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist