sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Levoořechová Dlažka

Napsal Duha Klub Dlažka dne 21.září 2016

Letošní tábor Levá ořechovka byl opravdu s novým programem – celý připravoval Dzherry spolu s dalšími vedoucími. Z loňska zůstal Vláďa s Karlem, ostatní vedoucí byli noví. Nové hry + nový pohled + staronoví aktivní účastníci + noví vedoucí = větší zábava pro všechny. K tomu všemu výborná strava i pití od super kuchařek Jitky a Lízy, Vlaďky a Katky a dalších pomocníků. Ořechy stokrát jinak, zelenina a ovoce, těstoviny i rýže, ale i mléko a maso – vše v potřebné míře. K tomu ořechové koláče i rohlíčky, speciál buchty i překvapení šéfkuchaře. Slušné místo – levý Ořechostán aneb svojanovská základna se skvělým bazénem.

Počasí prázdninové – sluníčko takřka po celou akci. Sportovní hrátky počínaje rozcvičkou a pokračujíc plaváním a softbalem. A konče ringem a dalšími sporty. Hry všeho druhu, takřka nonstop venku i uvnitř. Zpěvy, djembe i kytary, divadlo i malba aneb kultura po celou akci. Nápady i zajímavosti, tvrďárny i recese, drobnůstky i závažnosti, šolíchání i práce to vše byla letošní ořechovka. Pro menší (od 10 let) i pro ty větší – teenagery). Tábor se mnou i beze mne.

Díky Dzherry i ostatní vedoucí, díky levoořechováci!!! Mussur

Kokoškova úvaha

Ořech… když toto slovo slyším, nevybavím si nic jiného, než Levou Ořechovou Dlažku. V tomto článku bych se rád zaměřil na překonání vyskytující se únavy na tomto táboře, což je činnost náročná, někdy dokonce téměř nemožná. Navzdory všemožným překážkám se ale nám, Dlažkařům, daří vždy čelit únavě bravurně, a tím se průběžně zocelujeme. Nic není jen tak, potřebujeme k tomu několik základních věcí, které budou náš pobyt zpříjemňovat. Pro mě osobně jsou to:

  • Přátelství
  • Jídlo
  • Spánek
  • Zábava

O přátelství jistě netřeba dlouho rozmlouvat, protože každý účastník Dlažka táborů je zná naprosto věrně. Naši přátelé nám předávají energii v mnohem větší míře, než jsme jim ji schopní vracet.

Ze stran jídla jsme také velmi dobře zajištěni, jelikož zdejší polní kuchyně povětšinou produkuje dostatek jídla. Když se však stane opak a jídlo dojde, jsme nuceni vydat se sveřepě žebrat do okolních vesniček a měst (oblíbenou větou obyvatel těchto vesnic je nejčastěji „Děkujeme, ale ne!“). Co se týče spánku, občas ho bohužel není tolik, kolik bychom chtěli, nebo si z hloubi duše přáli, ale vždy je tu prostor, dohnat tento nedostatek zábavnou formou – hrou Na chleba.

Tato všudypřítomná zábava, snad ta nejdůležitější součást každé Dlažka akce, je zde koncentrována a distribuována v převeliké míře. Jinak bych tu usnul nudou!

Podepsán pan Kokoška

Dobrou chuť

Letos to bylo zpěvem k lepšímu zažívání. Neskutečné přání k jídlu od vedoucích v mnoha hudebních verzích provázelo celou Levou ořechovku. Kulinářsko-hudební zážitek!

Mussur

Ořechové ohlasy

Každoroční akce Levá Ořechová se opět vydařila. I přesto, že jsem přijel o čtyři dny později užil jsem si ji na 100%. Nejvíc mě zaujala velmi obtížná ringocesta, ale i přes její obtížnost jsme se všichni hrozně pobavili. Po každodenním večerním vyčištění zubů jsme si všichni zazpívali ve sprchách.

Martin

Jako každý rok se na levé ořechovce sešla skvělá patra lidí. Jedním z nejlepších zážitků je vždy poznávání nových lidí a přátel, letos tomu nebylo jinak. Už od samého začátku tábora jsme se skvěle bavili a užívali si letní atmosféry, kterou doprovázeli různé a různě obtížné táborové hry. Aktivity, které stojí za zmínění jsou např. „finskᓠringo cesta a ostatní hry v týmech, při kterých bylo třeba spolupráce. Když to shrnu, další ročník levé ořechové se skvěle vydařil.

Verča Valentová

Bylo to super i přes to že jsem prošvihl první 3 dny .Užil jsem si to a zkusil jsem si mnoho nových věcí od zpívání v chlapeckých sprchách až po brodění se v blátě. Všem doporučuju.

Matěj šrámek


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist