sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Míle pro mámu 2016

Napsala Duha Klub Rodinka dne 1.června 2016

Krásné počasí, spokojené reakce rodičů dětí, které procestovaly na trase z městského parku Michalov na Horní náměstí doslova celý svět, svědčily o tom, že letošní ročník Míle pro mámu byl pro rodiny zajímavý a netradiční. Vždyť na cestu kolem světa se vydaly společně s hrdiny kresleného seriálu pro děti, Willy Fogem a princeznou Romi, kteří zahájili letošní putování. Všichni cestovatelé navštívili postupně pět světadílů, v každém z nich měli za úkol splnit nějakou disciplínu typickou pro daný kontinent.




Městský park Michalov se proměnil ve světadíly Afriku a Ameriku s rozlehlými prériemi, na nichž se cestovatelé setkali s indiány – vyzkoušeli si namalovat obličej po vzoru indiánských tradic, učili se plížit tak, aby je banditi nezahlédli a zkrotili divoké mustangy. V africké části děti ve spolupráci s rodiči vyráběli z přírodních materiálů černošský šperk a pak je čekala cesta „divočinou“ po stopách zvířat žijících v této části světa. Prostor před lávkou u loděnice se proměnil v Austrálii a Oceánii. „Australské farmářky“ učily děti krmit klokana a u majáku vítal děti bůh moře Neptun se svým trojzubcem. Vyzkoušel děti ze znalostí živočichů žijících v moři. Po lávce spojující břehy řeky Bečvy se cestovatelé dostali až do Japonska, kde si měli možnost vyzkoušet přenášení tradičního japonského pokrmu suši zcela „netradičními špachtlemi a špejlemi“. Náročný úkol na ně čekal v Himálajích. S batohem na zádech přes soutěsky a velké balvany děti zdolávaly „osmitisícovku“, na zpáteční cestě z vrcholu se učily slaňovat do základního tábora. Horní náměstí představovalo Evropu a její tradice. Malí cestovatelé zdobili lidový kroj, z různých geometrických tvarů lepili domky „nového Přerova“, celé putování pak ukončili na statku, kde pomáhali se sklizní brambor.

kru2.jpg–velky

Na Horním náměstí byly pro děti a jejich rodiče připraveny další atrakce v podobě skákacího hradu, malování sádrových odlitků, zdobení perníčků a ukázky práce modelářů. Po únavné cestě se mohli všichni občerstvit u stánků, koupit si nějaký upomínkový předmět a poslechnout si příjemné písničky z produkce kapely RenSi pod vedením Marka Bolfa.

Duha klub Rodinka Přerov děkuje všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na zajištění letošního ročníku Míle pro mámu. Spokojené reakce rodičů i dětí nás motivují do přípravy již pátého ročníku této mezinárodní akce, která se uskuteční příští rok opět na začátku měsíce května jako oslava Dne matek.

kru3.jpg–velky

kru4.jpg–velky

 

kru5.jpg–velky

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist