sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Květnová víkendovka v Uherském Hradišti

Napsal Michal a Karolína Brunclíkovi, Duha Paprsek dne 30.května 2016

V termínu 20.-22.5. 2016 připravila Duha PAPRSEK pro děti další z jarních víkendovek, tentokráte na Uherskohradišťsko. Ubytování nám poskytla malá a útulná chalupa Asociace TOM v Uherském Hradišti - Sadech. Cestování bylo sice poněkud delší, ale některé děti jely poprvé rychlíkem vyšší kategorie s cestovní rychlostí i přes 155 km/hod., a tak z toho měly zážitek.




V sobotu ráno jsme ihned vyrazili na výlet. Našim cílem byl majestátní královský hrad Buchlov, sojící na stejnojmenném kopci v Chřibech ve výšce 509 m.n.m. Hrad je ve správě Národního památkového ústavu a paní průvodkyně, která se nám věnovala, byla jedním slovem skvělá. Na zpáteční cestě jsme se zastavili ještě také v Buchlovicích na náměstí na zmrzlinu. V pozdním odpoledni nás již čekal film ve 3D "Angry Birds ve filmu" v uherskohradišťském kině. Kromě toho jsme stihli zahrát spoustu her a soutěží nejen na chalupě samotné, ale i v jejím blízkém okolí. Víkendovka se příjemně vyvedla i díky krásnému počasí, jistě jsme zde nebyli naposledy! Za organizátory Michal a Karolína Brunclíkovi, Duha Paprsek z Krnova

krnov1.JPG–velky

krnov3.JPG–velky

krnov4.JPG–velky

krnov2.JPG–velky

 


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist