sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi

Velikonoce v Ádru

Napsal Gerd Weinlich, Duha Bartoňka dne 20.dubna 2016

O velikonočních prázdninách jsme s oddílem vyrazili na dva dny do skal. Po dobytí pevnosti v podobě chaty a ubytování děti hned vymyslely program, od kterého je nešlo odtrhnout. Vytvářely nové tekoucí kaskády - no znáte to, jakmile je někde potůček, hned se zabaví. A zde, i když nebyl u chaty potůček, stačilo, že byl zdroj vody a hned si poradily.




Poté jsme vyrazili do skal, prolezli jsme krásné skalní útvary, a protože jsme zaměření i na lezecké aktivity, co šlo, ihned i bez lan jsme vyzkoušeli. Poznali jsme záchranářské budky a nechyběla ani skalní bojovka. Co jsme si ale asi prvně užili, bylo prolézání vysokým rákosím, hraní na babu, jen jsme doufali, že s námi brzy nebude hrát i nějaký ten místní kanec.

3.JPG–velky

4.JPG–velky

K večeru jsme vyráběli velikonoční postavičky (zvířecí náprstky a ozdobné sklenice) a užili si chvíle u deskových her. Nechyběl ani táborák, buřtíky. No a když se blížily ty Velikonoce, tak jsme se druhý den naučili plést pomlázky, abychom mohli v pondělí děvčata vyšlehat, aby byla zdravá a krásná.

5.JPG–velky

6.JPG–velky

Velikonoční akci jsme ukončili návštěvou Dne otevřených dveří ve skateparku, kde jsme si zalezli, zalétali na laně a hlavně pomohli připravit program formou aktivit s Bumperbally v U-rampě, které jsme na akci zapůjčili. Na konci dvoudenní akce jsme si vysloužili velikonoční nadílku a vyrazili do svých pelíšků.

Gerd

 

7.JPG–velky

8.JPG–velky

10.JPG–velky


Přečtěte si o nás

členství

Dveře otevřené mají u nás ale všechny skupiny lidí, kteří mají smysl pro humor, chtějí se scházet a souhlasí s ideály, které Duha naplňuje.


historie

Duha má za sebou více než 25 letou historii. Zajímává vás, jak v roce 1989 vznikala?


napsali o nás

Čas od času o nás někdo něco napíše. Dělá nám to radost, o kterou se s vámi rádi podělíme.


výroční zprávy


stanovy


Naše programy

trochujinak - zkus workcamp

Máš chuť pomáhat? Chceš si vyzkoušet zajímavou práci? Chceš vytvářet skutečné hodnoty s partou skvělých dobrovolníků? Láká tě USA, Kanada, Nový Zéland, Austrálie či Asie? Nebo chceš procestovat Evropu? Zkus Workcamp!

TOPlist